Matkomfortkockens val

Hej, Henrik på Matkomfort här.

2015 besökte jag familjen Diglio för första gången och redan då blev jag väldigt imponerad av deras varsamma hantering av att plocka och skörda alla oliver för hand. Att sedan mötas av denna moderna lilla produktionsanläggning mitt ute på den italienska landsbygden där Salvatore i tredje generationen passionerat och stolt lät mig få smaka på deras extra Virgin olivolja gjorde mig övertygad om att vi på Matkomfort ser denna olivolja som vårt självklara val.

Den unika smakintensiteten som bara de knappt mogna, nypressade oliverna erbjuder vill ingen vän av goda smaker vara utan. Diglio Novello Olivolja Extra Virgin kommer från lokala bönders egna olivlundar som ligger på bergssluttningarna i Maddaloni, södra Italien. Samtliga oliver är plockade för hand och skörden görs redan i mitten av oktober när oliverna skiftar färg från grön till svart. Så fort oliverna är plockade skickas de snabbt till press, vilket ger oljan en oslagbart låg surhetsgrad.

Produktionen och det geografiska läget, med Vesuvius kalkrika lava i jorden, bidrar till en olivolja av förstklassig kvalitet med en härligt intensiv och fyllig smak!

Doften är en behaglig doft av nyklippt gräs med inslag av smält smör och nötkräm och smaken är frisk och pepprig med fruktsöt eftersmak.

Jag tycker att en bra och smakrik olivolja är ett måste på pizzan!

Denna olivolja är förutom på pizzan även en utmärkt smaksättare som sätter lite extra piff på vilken anrättning som helst. Ringla gärna över sallad, tomater, mozzarella, nykokt pasta, ugnsrostade grönsaker, primörer, fisk, kyckling eller kött.

/Henrik, kock och grundare Matkomfort

Vill du köpa olivoljan direkt finns den i Matkomforts webbutik, matkomfort.se/shop